30 211 7058592

  Σταθερό Τηλέφωνο

  694 8682943

  Κινητό τηλέφωνο

  oneirolouloudo@gmail.com

  e-Mail

  30 211 7058592

  Σταθερό Τηλέφωνο

  694 8682943

  Κινητό τηλέφωνο

  oneirolouloudo@gmail.com

  e-Mail

  Blog

  Ενημερωτικά άρθρα & Συμβουλές για διάφορα θέματα

  Κάθε αρχή και δύσκολη – από την άλλη πλευρά, κάθε αντίδραση είναι υγιής και κάθε υποστήριξη προς το παιδί απολύτως αναγκαία. Συνταγές στην παιδαγωγική δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως οι κατάλληλοι χειρισμοί που θα βοηθήσουν ουσιαστικά το παιδί να προσαρμοστεί ομαλά και να ενταχθεί ανώδυνα στο νέο περιβάλλον.

  Ο πρώτος αποχωρισμός

  Ο πρώτος αποχωρισμός, το πρώτο μικρό - μεγάλο βήμα του παιδιού, συχνά οδυνηρός, λιγότερο για το ίδιο, περισσότερο για τους γονείς.

    Η ανησυχία, η αβεβαιότητα και ο επαναπροσδιορισμός της οικογενειακής ισορροπίας - αυτής που με κόπο κατακτήθηκε τους προηγούμενους μήνες - αποτυπώνονται στην έκφραση, στο βλέμμα της μαμάς που περνάει για πρώτη φορά το κατώφλι του παιδικού σταθμού.

   

  Το παιδί σας αρνείται να φάει οτιδήποτε περιέχει κάτι πράσινο/δεν έχει ξαναδοκιμάσει/έχει περίεργη υφή;

    Είναι γεγονός ότι τα παιδιά είναι πολύ εφευρετικά σε δικαιολογίες όταν δεν θέλουν να φάνε. Από τη μεριά μας όμως κι οι μαμάδες θέλουμε αφενός να εξασφαλίσουμε ότι παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται -που σημαίνει ποικιλία τροφών- και αφετέρου να έχουμε περισσότερες επιλογές ώστε να μην αναγκαζόμαστε να σερβίρουμε κάθε μέρα ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες.

    Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το να λένε στο παιδί τους ενθαρρυντικά λόγια ή λόγια αγάπης φτάνει για να τα κάνουν να αγαπάνε τον εαυτό τους, να πιστεύουν στις δυνατότητες τους και να μεταχειρίζονται τον εαυτό τους με αξιοπρέπεια και αγάπη. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή.

   

  Ο κατάλληλος παιδικός σταθμός και η εύρεσή του αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους νέους γονείς. Χρειάζεται να έχετε όρεξη για αναζήτηση και διάθεση να αφιερώσετε χρόνο. Αρχικά, η αναζήτηση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επίσκεψη στον κάθε παιδικό σταθμό προκειμένου να σχηματίσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα.

  Παιδικός Σταθμός και κριτήρια επιλογής

    Ποιος όμως είναι ο παιδικός σταθμός που πληροί τις προδιαγραφές για να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε αυτόν; Πώς θα επιλέξετε σωστά;

  new-logo-test3.png
  Σας περιμένουμε για ένα όμορφο ταξίδι στο κόσμο του «Ονειρολούλουδου».

  ©Ονειρολούλουδο
  ©Oneirolouloudo. All Rights Reserved. Designed & Developed by LogicSoft.

  Search