30 211 7058592

    Παιδικός σταθμός

    2111161321

    Προνήπιο - Νηπιαγωγείο

    oneirolouloudo@gmail.com

    e-Mail

    30 211 7058592

    Παιδικός σταθμός

    2111161321

    Προνήπιο - Νηπιαγωγείο

    oneirolouloudo@gmail.com

    e-Mail

    Blog

    Ενημερωτικά άρθρα & Συμβουλές για διάφορα θέματα

    Παιδικός Σταθμός: 5 tips για να επιλέξετε τον κατάλληλο

     

    Ο κατάλληλος παιδικός σταθμός και η εύρεσή του αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους νέους γονείς. Χρειάζεται να έχετε όρεξη για αναζήτηση και διάθεση να αφιερώσετε χρόνο. Αρχικά, η αναζήτηση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επίσκεψη στον κάθε παιδικό σταθμό προκειμένου να σχηματίσετε μία ολοκληρωμένη εικόνα.

    Παιδικός Σταθμός και κριτήρια επιλογής

      Ποιος όμως είναι ο παιδικός σταθμός που πληροί τις προδιαγραφές για να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε αυτόν; Πώς θα επιλέξετε σωστά;

    Το Ονειρολούλουδο σας προτείνει κάποιες ιδέες ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε τον κατάλληλο σε 5 απλά βήματα:

    1. Χώρος

    Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ο παιδικός σταθμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για να τον επιλέξετε, αφού το παιδί θα βρίσκεται εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του. Αρχικά δημιουργήστε μία λίστα με τους παιδικούς σταθμούς που σας ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια, προγραμματίστε μία επίσκεψη και ελέγξτε προσεκτικά αν θεωρείτε ότι ο χώρος είναι ευχάριστος για το παιδί σας.

    2. Καθαριότητα

    Όπως λέει και το γνωστό ρητό, «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά». Δεν υπάρχει σημαντικότερος παράγοντας για έναν παιδικό σταθμό, από το να είναι καθαρός και προσεγμένος. Πως θα το ελέγξετε; Μόλις πραγματοποιήσετε την επίσκεψή σας σε κάθε σταθμό, φροντίστε να ελέγξετε όλους τους χώρους εξονυχιστικά. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε την κουζίνα, το μπάνιο αλλά και όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

    3. Ασφάλεια

    Ένας παράγοντας εξίσου σημαντικός με την καθαριότητα είναι η ασφάλεια του κτιρίου. Ελέγξτε αν υπάρχουν σκάλες και σύστημα πυρασφάλειας. Καλό είναι ο παιδικός σταθμός να μην έχει παραπάνω ορόφους έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να αποφευχθούν οι τραυματισμοί σε σκάλα. Επίσης, παρατηρήστε αν οι αίθουσες είναι ευρύχωρες έτσι ώστε να υπάρχει ελευθερία κινήσεων. Τα παιδιά χρειάζονται χώρο για να μπορούν να νιώσουν άνετα και να παίξουν άφοβα!

    4. Προσωπικό

    Ένας παιδικός σταθμός χρειάζεται τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και να απασχολεί εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό. Γνωρίστε τους πιθανούς νηπιαγωγούς του παιδιού σας και ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες και τη φιλοσοφία του προγράμματος του σταθμού. Αναζητήστε επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό παιδιών ανά τμήμα.

    5. Φαγητό

    Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι το φαγητό. Ενημερωθείτε αν ο παιδικός σταθμός περιλαμβάνει εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού. Ρωτήστε για τη στάση του σταθμού απέναντι σε παιδιά με ειδικές διατροφικές ανάγκες. Τέλος, όπως αναφέραμε και παραπάνω, επισκεφθείτε την κουζίνα σε ώρα λειτουργίας ώστε να ελέγξετε αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

    Ο ιδανικός παιδικός σταθμός για το παιδί σας

      Η απόφαση για τον κατάλληλο παιδικό σταθμό χρειάζεται χρόνο, ενδελεχή έλεγχο και εξυπηρετικό προσωπικό ώστε να σας κατευθύνει. Στον παιδικό σταθμό Ονειρολούλουδο προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας, γι’ αυτό σας παρέχουμε:

    – Ασφαλείς υποδομές, με ενσωματωμένο σύστημα πυρασφάλειας.

    – Ολιγομελή group τα οποία χωρίζονται ανάλογα την ηλικία του μικρού σας.

    – Άπλετο χώρο και πολλά παιχνίδια τα οποία επιμελούμαστε τον τακτικό καθαρισμό τους, κάθε εβδομάδα. Τι άλλο χρειάζεται ένας παιδικός σταθμός;!

    Επισκεφθείτε μας και κλείστε ραντεβού για να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες αλλά και για όλο το πρόγραμμα εκμάθησης!

    new-logo-test3.png
    Σας περιμένουμε για ένα όμορφο ταξίδι στο κόσμο του «Ονειρολούλουδου».

    ©Ονειρολούλουδο
    ©Oneirolouloudo. All Rights Reserved. Designed & Developed by LogicSoft.

    Search